Luonnonkivi rakennusmateriaalit

Luonnonkivi rakennusmateriaalit

Graniitti

graniitti-1

Graniitti on tunnetuin ja yleisin kivilajimme. Graniitti kuuluu jähmettyneisiin magmakiviin ja se on erittäin kova ja kestävä rakennusaine. Graniitin väri vaihtelee melko paljon maasälvän värin ja määrän mukaan tumman punaruskeasta vaaleanharmaaseen. Graniitista valmistetaan mm. laattoja, tasoja, portaita ja muurikiviä. Asennuksen jälkeen kivi käsitellään kivikyllästeellä. Graniitin puhdistukseen suosittelemme käyttämään kosteaa mikrokuituliinaa, lämmintä vettä ja tarvittaessa pH-neutraalia, kevyen emäksistä (pH 8-10) tai kevyen hapanta (ph 4-6) puhdistusainetta. Meiltä saat laadukkaat Soledo kivenhoito- ja puhdistustuotteet.


Marmori

marmori-1

Marmori eri sävyissään on korkealaatuinen, arvostettu ja pitkään rakennuksissa käytetty kivilaji. Marmorin ominaisuuksia ovat sen kiillotettavuus ja muovailtavuus. Marmori sopiikin erinomaisesti rakennuskiveksi niin ulko- kuin sisätiloissakin. Aina niin arvokkaan miellyttävää marmoria löytyy monia eri sävyjä karbonaattiominaisuuksien mukaan. Marmori on huokoinen materiaali ja vesi imeytyy hyvin sen sisään, siksi on työtasoa aina suojattava tahroilta. Vältä kemikaalien ja syövyttävien aineiden joutumista tasolle. Tahrat on poistettava mahdollisimman nopeasti talouspaperilla, vedellä ja pesuaineella, jotta lika ei kuivuisi eikä imeytyisi kiveen. Vaikeiden tahrojen poistoon on käytettävä marmorin puhdistukseen tarkoitettuja välineitä. Välineen käytön jälkeen on työtasoja pestävä uudelleen vedellä ja pesuaineella. Marmoritasojen kanssa suosittelemme käyttämään leikkuulautaa ja pata-alustaa. Kaikki tasot ovat kestävyyden lisäämiseksi käsitelty kyllästysaineella estääksemme nesteiden imeytymistä kiveen. Suosittelemme uusimaan käsittelyn vuoden välein.


Kvartsikomposiitti

kvartsikomposiitti-1

Kvartsikomposiitti on teollisesti valmistettu materiaali, joka sisältää 93 % luonnonkvartsimursketta ja 7 % side- ja väriaineita. Kvartsikomposiittia arvostetaan sen laajan ja puhtaan värivalikoiman vuoksi. Kvartsikomposiittitaso sopii koristamaan sekä keittiötä että kylpyhuonetta. Kvartsitasot ovat kestäviä, vedenkestäviä, helppohuoltoisia ja pysyvät säännöllisellä huollolla kauan käyttökelpoisina. Kvartsitason puhdistamiseen suosittelemme käyttämään kosteaa mikrokuituliinaa ja tarvittaessa pH-neutraalia pesuainetta. Kiillotettu kvartsipinta ei ime vettä, joten pintaa ei tarvitse huoltaa kyllästeaineilla. Kvartsitason kanssa suosittelemme käyttämään leikkuulautaa ja pata-alustaa.


Travertiini

travertiini-1

Travertiini on louhittuna valkoista tai harmaata kiveä, mutta ajan kuluessa se saa tummemman, kullankeltaisen tai punertavan sävyn. Travertiini on huokoista pinnaltaan hieman epätasainen kivi, joka saa valon ja varjon iloiseen tanssiin. Travertiinia voi myös kiillottaa tai sen syvennykset voi täyttää tasoiteaineella, jolloin saadaan näyttävää pintaa mihin tahansa kohteeseen. Tunnettuja rakennuksia travertiinista ovat muun muassa Colosseum ja Pietarin kirkko. Travertiinilaatan puhdistuksessa tulee käyttää neutraalia pesuainetta ja kosteaa mikrokuituliinaa. Pinta ei kestä happamia tai hankaavia puhdistusaineita.


Pihakivet

roomankivet-musta

Pihassa luonnonkivet ovat aidoimmillaan. Pihakiveykset ja tukimuurit voidaan toteuttaa näyttävästi luonnonkivistä. Pihakivetyksiin sopivat graniitti eri sävyissä. Luonnonkiveä kannattaa käyttää rohkeasti pihan suunnittelussa. Pihakivetyksiin löytyy muotoon leikatut noppakivet tai kivilaatat. Istutusten yhteydessä toimivat niin luonnonmuovaavat kivet kuin muotoillut tuotteet. Tukimuureiksi löytyy valmiina tiilimalliset vaihtoehdot. Kysy lisää vaihtoehdoista pihan suunnittelussa. Luonnonkivien lisäksi toimitamme betonilaatat, reunakivet, vesikourut sekä muurikivet.


Muut tuotteet

Unidrain kaivot nyt meiltä! Olemme Unidrain ja Purus kaivojen tukku- ja vähittäismyyjä. Kysy tarjousta!

Kivien lisäksi myymme Soledon ratkaisut pintakäsittelyyn, eristeet, anturamuotit, harkot, LVIS- tarvikkeet jne. Käytännössä lähes kaikki rakentamiseen tarvittavat materiaalit ja tarvikkeet. Tuotemerkkejämme ovat mm. Unidrain, Finnfoam, Solupak, Rudus, Weber ja Lakan Betoni.


Emerald Pearl

Goby Grey

Neolith Beton